“Olen kiinnostunut arkkitehdin työstä, jonka takia olen iloinen, että sain mahdollisuuden päästä tutustumaan ammattiin ja ammattiympäristöön.”

Hei! Olen Hanna Kastikainen ja vietin viikon TET-harjoittelussa RE-Suunnittelu Oy:ssä helmikuussa 2020. Olen yhdeksännellä luokalla Vantaalla sijaitsevassa Peltolan koulussa. Olen kiinnostunut arkkitehdin työstä, jonka takia olen iloinen, että sain mahdollisuuden päästä tutustumaan ammattiin ja ammattiympäristöön. Työtehtäväni olivat hyvin monenlaisia ja opin niitä tehdessäni paljon uutta useasta eri asiasta.

Käytin annettuihin työtehtäviin paljon erilaisia tietokonesovelluksia, esimerkiksi Autocadia, Exceliä ja Wordia. Pääsin myös yhdelle työmaakäynnille. Sain hyvin kattavan kuvan eri aloista ja niiden merkityksestä suunnittelutyössä, sillä työntekijät olivat avoimia ja vastasivat kaikkiin kysymyksiini. Heistä näkyi se, että työ on heille mieleistä. Minut otettiin lämpimästi vastaan ja sain apua ja ohjeistusta aina kun tarvitsin. Ilmapiiri oli kannustava ja kaikki vaikuttivat tulevan hyvin toimeen keskenään. Harjoitteluun oli mukavaa tulla aamuisin ja päivät eivät käyneet pitkiksi.