Joona matkalla LVI-alan ammattilaiseksi

Joona Huttu harkitsi armeijan jälkeen, mikä tuntuisi omalta alalta. Rakennusala tuntui kiinnostavalta, joten hän lähti Metropolia Ammattikorkeakouluun opiskelemaan talotekniikkaa ja LVI-suunnittelua. Nyt hän suorittaa viimeistä työharjoittelujaksoa RE Groupilla.

– Minulla ei ollut nuorempana tiettyä unelma-ammattia, jolle haluaisin suuntautua. Kiinnostuin talotekniikasta ja LVI-suunnittelu tuntui omalta opiskelualaa valittaessa.

Opiskelut ovat edenneet loppusuoralle ja viimeinen työharjoittelu RE Groupilla päättyy syyskuun 2023 lopussa. Opinnäytetyön jälkeen valmistuminen LVI-suunnittelijaksi tapahtuu vuoden 2024 alussa.

Varmistus oikeasta valinnasta

Kun Joonan kiinnostus rakentamista kohtaan oli herännyt, hän ennakoi tulevaa opiskelualaa ja työuraa hankkimalla käytännön kokemusta.

– Olin usean kesän ajan rakennustyömailla töissä, jolloin sain arvokasta oppia käytännön työstä. Koen itseni luovaksi henkilöksi, ja suunnittelutyö tuntui itselleni mielekkäämmältä kuin työmaalla toimiminen.

Elokuun 2023 alussa alkoi opiskeluihin liittyvä viimeinen työharjoittelujakso RE Groupilla. Tie sinne vei RE Groupin yhteistyökumppanin kautta.

– Olin yhteydessä Cadpooliin, joka välittää tekijöitä eri suunnittelualan organisaatioihin ja kehittää suunnittelun laatua. RE:llä oli tarvetta LVI-suunnittelun puolella, ja niinpä harjoittelupaikka löytyi täältä.

Tervetullut työharjoittelija

Joona kiittelee RE:n väkeä hienosta vastaanotosta.

– Olen tuntenut, että olen ollut tervetullut mukaan RE:n porukkaan. Täällä on mukavia työkavereita, ihmiset ovat iloisia ja rentoja. Kiva toimisto kaiken kaikkiaan työympäristönä.

Itse työhön Joona suhtautuu kokoaikaisen oppimisen asenteella.

– Olen saanut tehdä avustavia suunnittelutöitä, kuten lämpöhäviö- ja ilmamäärälaskentaa sekä LVI-järjestelmien suunnittelua projektipäällikön ohjeistuksella. Olen oppinut joka päivä uutta.

– Ala kehittyy koko ajan ja ajattelen, että LVI-suunnittelussa on aina kehittymisen varaa. Ja varsinkin näin uran alkuvaiheessa opittavaa riittää.

Seuraavat tavoitteet

Opiskelun ja työn vastapainona Joonalla on liikunta.

– Käyn 3–5 kertaa viikossa juoksulenkeillä. Toukokuussa juoksin ensimmäisen puolimaratonin ja seuraavaksi tähtäimessä on koko maratonmatka. Käyn myös salilla, mikä onkin ollut RE:llä ollessa helppoa, kun samassa rakennuksessa on kuntosali.

Mahdollisesta jatkopestistä RE:llä on ollut puhetta, mutta joka tapauksessa Joona toteaa:

– Voin ehdottomasti suositella kokemusteni perusteella RE Groupia työpaikkana ja työympäristönä.