”RE Groupilla positiivisinta tähän saakka ovat olleet mielenkiintoiset työt, rento ja ammattimainen johtaminen sekä aiempaa laajempi etätyömahdollisuus.” 

Olen Matias Manninen, ja aloitin projektiarkkitehdin työn RE Groupilla vuoden 2022 tammikuussa. Työhöni kuuluvat arkkitehtisuunnittelun kaikki osa-alueet. 

Lapsuudesta asti olen osallistunut suvun rakennusprojekteihin vanhojen rakennusten korjaamisen parissa. Työtä tehtiin usein talkoilla. Aikanaan hakeuduin alalle opiskelemaan, ja valmistuin vuonna 1998 rakennusarkkitehdiksi. Kuitenkin vasta työn kautta alkoi syntyä oivallus, että olen unelma-ammatissani.  

Rakentamisessa on aina huomioitava ihminen, ihmisen mittakaava sekä terveellinen, turvallinen ja kaunis ympäristö. Rakentaminen koostuu legopalikoista, jotka annetaan rakennushankkeen alussa. Palojen sijoitteluun ja yhteen kokoamiseen on rajaton määrä mahdollisuuksia – mihin toki budjetti asettaa raameja. 

Olen työskennellyt muutamissa arkkitehtitoimistoissa ennen siirtymistäni RE Groupin palvelukseen. Ystäväni ja nykyinen työkaverini työskentelee täällä ja kertoi avoimesta työpaikasta. Lyhyen ja mukavan työhaastattelun jälkeen sovimme nykyisen esimieheni kanssa, että siirryn RE Groupille. Päätökseni kannalta ratkaisevaa oli sekin, että ystäväni oli kehunut minulle työympäristöään ja työkavereitaan. 

Etukäteen odotin, että korona-aikana voi olla jonkin verran haasteellista aloittaa uudessa työpaikassa. Toisin kävi – oli todella helppoa tulla tähän joukkoon, ja apua on saanut aina tarvittaessa.  

Olen tällä hetkellä vielä perehdytysvaiheessa. Uudet ohjelmistot ja työvälineet olen jo ehtinyt hyvin pitkälle ottaa haltuun. Parhaillaan suunnittelun alla on suuri logistiikkakeskus. Tyypillinen työpäiväni pitää sisällään suunnittelua, puheluita, kokouksia ja muuta yhteydenpitoa.  

RE Groupilla yhteistyötä tehdään sekä etänä että välillä toimistolla ja kasvokkain kokoontumalla. Etätyöskentely ja yhteydenpito on ollut yllättävän helppoa uusienkin työkavereiden kanssa.  

Osa suunnittelijan ammattitaitoa on oppia käyttämään uusia työvälineitä ja ohjelmistoja. Oman tekemisen itsenäinen aikatauluttaminen on minulle mieluisaa. Isossa mittakaavassa edetään projektin aikataulujen mukaan, mutta päivittäiset tekemiset voi suunnitella itsenäisesti. On myös kiinnostavaa, että nykyisessä työpaikassa on mahdollisuus tehdä sujuvasti läheistä yhteistyötä alan muiden erikoissuunnittelijoiden kanssa, sillä olemme kaikki saman katon alla.  

RE Groupilla positiivisinta tähän saakka ovat olleet mielenkiintoiset työt, rento ja ammattimainen johtaminen sekä aiempaa laajempi etätyömahdollisuus. Suunnittelussa jotkin perusrutiinit ovat toistuvia, mutta jokainen yhteistyökumppani ja hanke on kuitenkin erilainen – uusi päivä ja uudet haasteet, kuten sanotaan.  

Vapaa-aikanani ulkoilen paljon koiriemme kanssa, harrastan vapaaehtoista pelastuskoiratoimintaa, mökkeilen ja retkeilen perheen ja ystävien kanssa. Suomessa suuntana ovat usein pohjoisen maisemat. Suomi on myös arkkitehtuurin kultamaa, joten matkustamiseeni yhdistyy luontokokemusten etsimisen lisäksi monesti myös paikalliseen arkkitehtuuriin tutustumista.