“Yksi parhaista puolista työssäni on työkaverit. Myös monipuoliset tehtävät tekevät työstä mielekkään.”

Olen Tiina Tuominen ja toimin rakennesuunnittelijana *Kaitilan toimistossa. Koulutukseltani olen rakennustekniikan DI. Valmistuin Tampereen teknillisestä korkeakoulusta joulukuussa 1997.

Kaitilan toimisto tuli minulle tutuksi jo vuonna 1989, kun aloitin vastavalmistuneena rakennuspiirtäjänä työt piirustuslaudan ääressä Elimäenkadun toimistossa Vallilassa. Opettavainen vuosi innosti minut jatko-opintoihin, ja päädyin syksyllä 1990 kukkaisteekkariksi Tampereelle opiskelemaan rakennustekniikkaa. Opintojen loma-ajat sain tehdä töitä tutussa työpaikassa, kunnes lama hiljensi rakennusalan 1990-luvun puolivälissä. Vuoden 1998 alussa tilanne ei ollut vielä kovin aurinkoinen, mutta sain vastavalmistuneena insinöörinä neljän kuukauden pestin Kaitilan toimistosta, ja kuljin arkisin päivittäin Tampereelta Pitäjänmäen konttorille.

Perheen perustaminen ja lasten hoitaminen pitivät minut poissa työkuvioista seitsemän vuotta. Keväällä 2005 aloitin työt Tampereella rakennesuunnittelutoimistossa, jossa suunniteltiin pääasiassa koulu- ja teollisuuskohteita. Lomautusvuoden 2009 ajaksi sain työpaikan Kaitilan toimistosta, ja ajatus paluusta heräsi, sillä etätyö alkoi tulla mahdolliseksi ja lapset olivat kasvaneet jo kouluikäisiksi. Jatkoin kuitenkin työtäni Tampereella vuoteen 2014 saakka.

Keväällä 2014 aloitin nykyisen työsuhteeni Kaitilan toimistossa etätyönä, josta 1-2 päivää viikossa toimistolla. Osa työkavereista on edelleen samoja kuin aloittaessani piirtäjänä v. 1989, mikä tuntuu tosi kotoisalta. Ja monet mukavat ihmiset, jotka ovat aloittaneet minun jälkeeni, ovat pysyneet tässä toimistossa. Yksi parhaista puolista työssä onkin työkaverit. Myös monipuoliset tehtävät tekevät työstä mielekkään. Etätyö mahdollistaa sen, että saan asua Tampereella, joka on ollut kotikaupunkini vuodesta 1990 lähtien. Toimistolla käyn normaalisti kerran viikossa, mikä tuo tervetullutta vaihtelua työviikkoon.

*Lue RE Groupin ja Insinööritoimisto Kaitilan tarina.