Maailman pohjoisimman pizzatehtaan saneeraus

Vuonna 1974 aloittanut, aluksi rieskaan ja leipäjuustoon keskittynyt Kotikankaan kotileipomo valmisti ensimmäiset pakastepizzansa jo reilu 30 vuotta sitten. Osana Apetit Oyj yhtiötä pizzatehdas on ollut vuodesta 1998 lähtien.

Apetit Ruoka Oy:n Pudasjärven pakastepizzatehdas koki täyden uudistuksen kesällä 2022. Merkittävän investoinnin myötä tehtaalle tuli muun muassa uusi taikinanteko- ja pizzanpaistolinjasto.

Pudasjärven tehtaalla käytetään vain uusiutuvaa energiaa, sillä pizzoja valmistetaan tuulisähköä käyttäen.

RE-Suunnittelu Oy oli monialaisesti mukana maailman pohjoisimman pakastepizzatehtaan uudistamisessa.

Lähtökohta:

Apetit halusi lisätä pakastepizzojen markkinaosuutta, ja yhtiö päätti uusia Pudasjärven pizzatehtaan tuotantotekniset laitteet ja mahdollistaa raskitaikinan käytön. Samassa yhteydessä saneerattiin tuotantotilat ajanmukaisiksi.

Tuottamamme palvelut:

Arkkitehti-, LVI- ja sähkösuunnittelu, tuotannon layoutsuunnittelu, rakennuttaminen, toteutuksen rakennustekninen- ja LVIS-valvonta sekä tilaajan projektipäällikkötehtävät.

Tullessamme tähän hankkeeseen mukaan lokakuussa 2020 esitutkimus ja esisuunnittelu oli jo tehty. Tehtaan uudistustyö RE-Suunnittelun osalta käynnistyi toteutussuunnittelulla ja hankinnoilla.

Näin edettiin:

Hankkeen toteutussuunnittelu ja laitehankinnat suoritettiin vuoden 2021 aikana niin, että urakat käynnistyivät keväällä 2022 ja tuotantoteknisten laitteiden asennukset kesällä 2022.

Hankinnoissa pyrittiin korkeaan kotimaisuusasteeseen, ja kaikki tuotantotekniset päälaitteet hankittiinkin kotimaiselta laitevalmistajalta. Tuotannon käynnistys alkoi loppukesästä. Säännöllinen kaupallinen tuotanto ja lanseeraus alkoivat syyskuussa 2022.

Investoinnin n. 2 miljoonan euron budjetti pysyi suunnitellussa ja käyttöönotto sujui aikataulussaan.

Lopputulos:

Uudelta pizzanpaistolinjalta valmistuva Apetit Superior Americana pakastepizza voitti Ilta-Sanomien makutestin helmikuussa 2023.

Lue lisää Re-Groupin arkkitehtisuunnittelusta.