Valio Lapinlahden tehdas, Dry Blend – kuluttajatuotepakkaamo

Valion Lapinlahden tehtaalla valmistetaan juustojen ohella erikoisjauheita, joita aiemmin on tuotettu pääosin teollista käyttöä varten. Vuoden 2019 kesäkuussa alkoi 13 400 brm3:n laajennusprojekti, jossa toteutettiin jauhetuotteiden sekoittamo ja pakkaamo kuluttajamarkkinoita varten. Toukokuun 2020 lopussa valmistuneen kuluttajatuotepakkaamon kautta lähtee kotimaan markkinoille ja vientiin mm. jauhemaisia lastenruokia ja laktoosittomia maitojauheita.

RE Group on työskennellyt lähes kymmenen vuotta keskeytyksettä Valio Lapinlahden tontilla. Viimeisimpänä projektina oli uuden Dry Blend-kuluttajatuotepakkaamon LVIA- ja sähkösuunnittelu.

Suomalaisten elintarvikkeiden tuoteturvallisuuden perustana on puhdas luonto ja hygieeniset valmistusprosessit. Nämä maailman laajuisesti ja viennin sekä erityisesti lasten ravitsemustarpeen kannalta tärkeät perusarvot määrittivät osaltaan myös suunnittelutyötä. Pakkaamolaajennuksen yhdistäminen olemassa olevaan tuotantoprosessiin, katkeamaton hygieniaketju, tilojen lämpötilan ja suhteellisen kosteuden tarkka hallinta, muun muassa asettivat suunnittelutyön laaturiman korkealle.

Valio valmistaa Lapinlahden tehtaallaan teollisuudelle erikoisjauheita sekä kuluttajapakattuja maito- ja lastenruokajauheita yhteensä yli 40 miljoonaa kiloa vuodessa. Tuotteita viedään mm. Kiinaan.

Valio Lapinlahti tehdas, Dry Blend - kuluttajatuotepakkaamo